Welkom op de website van Zee kinderen
Acties

Fantastische mensen hebben vrijwillig een actie geinitieerd om extra geld op te halen voor onze kinderen.

Graag zou ik willen dat iedere gever even bij ons langs kon komen. Om de kinderen te leren kennen en om te zien hoe goed ze het doen. Ik ben trots op de resultaten en trots alle Nederlandse vrienden die helpen. Een heel aantal ken ik, ook een heel aantal niet. Ik ben onder de indruk van al die goede harten en warme mensen. Trudy, Sjaak en Karin, Piet en Marjorie die zich persoonlijk zo hard hebben ingezet met vele mensen om zich heen. En dan al diegenen die storten met meer of mindere regelmaat.

Dank, ik hoop jullie nog lang bij het project te hebben.

Collecte Remonstranten Kerk in Den Haag

Ofschoon ZeeKinderen geen enkele kerkelijke link heeft is er door een kennis van mijn moeder (Maya Roorda die een fervent sponsorwerver is voor ZK) Marjorie Renalda aan haar kerk in Den Haag het voorstel gedaan om te collecteren voor ons. Deze kerk haalt regelmatig geld op voor een goed doel. Deze keer dus voor ons. Marjorie heeft in een dienst verteld over Nicaragua en ZeeKinderen en via mijn moeder konder er vragen worden beantwoord. Op deze mooie manier is er vanuit deze kerkgangers ....... opgehaald.

Vrouwen Bingo in ....

Trudy Lighthart die ik samen met haar man op een van mijn reizen heb leren kennen is lid van een vrouwenclub die regelmatig een bingo organiseren waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat.

Zij is in Nicaragua geweest en heeft een klein stukje van het project gezien. Zij was onder de indruk van de situatie. In Nederland heeft ze haar ervaring bij de organisatie van de bingo aan de man gebracht. Deze bekijkt kritisch of het voorgestelde project geschikt is en voldoet aan hun eisen. Dat bleek en in oktober hebben een avond lang vele vrouwen bingo gespeeld voor onze kinderen. Trudy had de spelers geinformeerd via fotos en teksten op een prikbord. Iedereen wist waarvoor ze speelden. Door het enthousiastme en het doorzettingsvermogen van Trudy is er via al die vrouwen die zijn komen spelen ..... opgehaald.

Collecteren in Bunschoten-Spakenburg

40 collectanten klopten aan zo´n 17000 deuren in Bunschoten-Spakenburg in de week van 14 tot 19 januari. Door weer en wind.. Van de 40 meedewerkers waren er precies 2 die het werk van de stichting kenden. Karin Koelewijn en Sjaak van de Groep. Een superstel, warm, vrolijk en met een groot hart. Ik ontmoette ze op een rondreis, door o.a. Nicaragua. Ook hun nam ik mee naar de kinderen. De indruk die het op hen maakte heeft geleid to het feit dat ze een hele collect op touw hebben gezet. Er moest een vergunning aangevraagd (is lastig), collectebussen geregeld (blijkt ook niet makkelijk) en mensen gevonden worden die bereid waren om met die bussen bij elke deur aan te bellen. Dat is ze boven verwachting gelukt. Samen met de medewerkers hebben ze via al die gulle gevers in Bunschoten-Spakenburg ..... opgehaald. Een superbedrag.