Welkom op de website van Zee kinderen
San Juan del Oriente

Sinds 2007 ben ik begonnen in een nieuw zeer arm dorp, San Juan del Oriente, vlakbij Masaya. Daar gaan nu 9  kinderen door ZeeKinderen naar school.

Ik heb dit dorp ontdekt door de reizen die ik maak met groepen Nederlandse  toeristen door oa Nicaragua. De nood is daar net zo hoog als in Las Peñitas. Er zijn 2 gezinnen nu opgenomen in ZeeKinderen. Aangezien Las Peñitas en San Juan del Oriente 3 uur van elkaar verwijderd liggen kunne Norma en Marina hier niet aan het werk. Ik kom 1 keer per maand in het dorp en koop, verstrek, controleer en beheer dit gedeelte zelf. Sommige financiele hulp komt van de toeristen die ik in mijn groep heb gehad, die dus zelf in het dorp geweest zijn, gezien hebben wat ik doe en me steunen. Zo is er iemand die ervoor heeft gezorgd dat Paola, een gehandicapt meisje, nu naar school gaat.

De bedoeling is van het project San Juan del Oriente tzt een volwaardig project te maken met ook 2 werkneemsters die een deel van mijn taken kunnen overnemen. Aangezien het tijd kost om vertrouwen te winnen als buitenlander in een nieuwe plek en om misstappen te voorkomen doe ik langzaam aan. Te vaak komen door goedbedoelde haastige stappen in een ontwikkelingsproject de gelden niet op hun plek terecht. Er zijn vele kinderen die we moeten helpen naar school te gaan maar voorlopig kies ik voor een klein aantal zeer gedegen in plaats van een groot aantal half.